11:45  söndag

18 februari 2018

4 - 8

Matchrapport

Jaha? B-serien tog fart och FAS in i första omgången mot Gräddans IBK och man kände en otrolig revanschlust sedan förlusten så sent som för ett par veckor sedan. Då förlorades matchen, trots ett större spelövertag i såväl bollinnehav som chanser. Men när matchen var slut hade FAS förlorat med 1-3.

Dagens match började den i liknande stil, FAS trycker på från start och börjar skapa, Erik får ett helt öppet mål att skjuta på, men han såg bara sarg och där träffade också bollen. Målsumparspöket gjorde sig påmint och när sedan Gräddan kliver upp och sätter sin första chans med ett snyggt skott högt och otagbart för Svennberg, då var det många med uppgiven blick. När dom sedan ökar på till 2-0 strax därefter så undrar man ju vart det hela skulle sluta.

Det blev dock en inte allt för lång undran då Martin snart serverar James som skjuter in FAS reducering och när Martin själv sedan i typ anfallet efter dammar in kvitteringen så var FAS ganska snabbt tillbaks på banan.

Och FAS gör ett tredje mål inom loppet av två minuter och det är Magnus som snappar upp en boll framför deras kasse, han är kylig och håller skottet inne någon sekund, ser luckan och placerar kyligt in bollen och det tar FAS till en ledning med 3-2.

Tyvärr ingen ledning som blir långvarig då det är långt ifrån något fel på deras skytte och pang så var matchen utjämnad igen.

Matchen stod sedan och vägde och tro det eller ej, men en premiärmålskytt för FAS skulle kliva fram och presentera sig genom att singla in ett höstlöv från halva banan, bollen går i en lobbliknande bana och landar över deras målvakt som vart otroligt skymd av en hårt slitandes Magnus framför kassen. FAS återtar därmed ledningen.

Minuten senare, deras spelare är ivriga och vill såklart utjämna matchen igen, dock blir en av deras spelare något övertänd och faller i kamp om bollen bakom FAS kasse, hinner inte upp på fötter men fortsätter dock spela. Ett något oense domarpar gör till slut bedömningen Gräddans gjort sig skyldiga till liggande spel och ger FAS chansen i numerärt överläge.

James med taktpinnen styr upp formationen, en formation som snart leder oss till FAS 5-3 mål då ytterligare en premiärmålskytt för säsongen presenterar sig i form av Erik. På pass av dagens poängkung Magnus sätter han FAS i ett ypperligt läge att ro hem vinsten i och med att en tvåmålsledning hade införskaffats med endast dryga tredjedelen kvar av matchen.

Gräddans gör det som kan förväntas, trycker på för reducering och det ger resultat. Matchen är 19 minuter gammal när reduceringen till 5-4 kommer från Gräddans.

Med sju minuter kvar chockas återigen de flesta när Calle följer med upp i ett anfall längst högerkanten. Även backkollegan Niclas är chockartat högt upp i banan och är den som från vänster sarghörn typ, levererar passningen snett inåt centralt till Calle som nyper till och FAS hade återtagit en tvåmålsledning!

Mot slutet Flyttar Gräddans upp folk och börjar chansspela mer i jakten på mål, något som FAS utnyttjar när James snappar upp boll på mitten, något han förövrigt var grym på genom hela matchen och går numer under smeknamnet "Magneto", han passar sedan bollen till vänster framför mål där Magnus kan sätta klubban till och "passa" in FAS sjunde mål för dagen.

När sedan FAS i matchens sista minut rullar upp ett anfall signerat väggspel längst högerkanten igen och Calle fullbordar sitt hat-trick efter en smörpassning från Oskar, då var saken klar. FAS hade vunnit och det med 8-4.