3 - 0

BK Blåbär

16 maj 2018

Matchrapport

Tredje seriematchen och FAS gjorde matchen till sin redan på avspark, detta genom att ta hem bollen, låta den rulla lugnt och behärskat i närmare en minut innan den gick ur FAS ägo.

Passningsspelet som skulle visa sig ge frukt ju längre matchen led. FAS börjar klart bäst och är det lag som skapar mest inledningsvis. Men matchens första mål låter vänta på sig och när det kommer är det Micke som drar till från distans, skottet blir missriktat, men som den måltjuv Oskar blivit, så är han givetvis där när det gäller och kan styra in 1-0 till FAS!

Oskar hade sedan fler lägen till att utöka både FAS ledning och sitt eget målkonto, oftast med en smörpassning från James. Men deras målvakt gjorde flera kvalificerade räddningar och håller nere siffrorna.

Ju längre första halvlek går och BK Blåbär börjar äta sig in i matchen och utjämna i målchanser. Men psykologiskt viktigt kommer då 2-0 för FAS del och det är efter ett anfall från FAS där James fångar in boll på högerkanten, lirar den snett bakåt till Mico som iskallt sätter bredsidan till och smack i krysset. Mico som gjorde comeback i FAS-tröjan för dagen.

Mot slutet av första halvlek är det nära att Blåbär kan reducera, men ett par svettiga räddningar senare och FAS kan gå till pausvila med 2-0.

Andra halvlek och den börjar som den första, dvs klart bäst av FAS. Första tio av andra går i stor favör till FAS och det är ett under att ledningen under denna tid ej kan utökas. När bollen ej vill in så kan Blåbär, precis som i första, äta sig in och börjar efter halva andra bli varma i kläderna igen. Men FAS försvar är robust och när James i den 36 spelminuten kan roffa åt sig boll och kyligt göra det på egen hand. Han tittar upp och placera in bollen i bortre delen av målet och utökar FAS ledning till 3-0.

Den perfekta matchen avslutas med en liten plump i protokollet när Magnus i matchens sista spelminut får smaka ostskivan av domaren. Mer händer inte sen och FAS kan fortsätta titulera sig obesegrade i den gula tröjan.