5 - 3

FC Mapogo

Matchrapport

Ankomst till planen och det konstaterades ganska snabbt att det stod ett lag och värmde vid sidan av som nog var lika gamla som FAS.

När matchen sedan blåses igång visar det sig ha varit en korrekt iakttagelse. För där på andra sidan stod ett hungrigt, ungt och piggt lag med livet framför sig. Dvs allt det FAS inte har...

Men FAS har ju så mycket annat, bland annat rutin och kanske var det detta som fällde avgörandet idag när FAS kunde kamma hem säsongen andra vinst på lika många träningsmatcher. Så här kan det ha gått till...

Inledningsvis ett otroligt avvaktande spel. Men FAS äger mycket boll, även om man inte skapar supermycket så vårdar man bollen otroligt fint och sparsamt första delen av matchen. Så i åttonde matchminuten vågar man kliva framåt och blir så klart av med bollen när man absolut inte får tappa boll. Hungriga Mapogo sätter fullt ös framåt i kontring och deras bollförande spelare tar skott. Ett skott som är ursnyggt, går mellan Niclas stackars ben och sitter sedan intill ena stolproten och Mapogo tar ledningen.

FAS fortsätter efter detta ha mest boll, men Mapogo försvarar sig väl. Kanske blev något enklare när FAS envisades med att spela sig fram till mållinjen innan avslut togs. Till slut fick Tommy nog och tryckte av ett distansskott. Ett skott deras annars eminenta målvakt fick problem med och bollen letar sig in, utjämnat!

Samma Tommy skulle sedan trycka av bössan igen och han ser till att FAS kan gå till halvtidsvila med en stabil 2-1 ledning.

Andra halvlek och inledande delen av andra görs två ödesdigra misstag i FAS, något som Mapogo utnyttjar till max och ser snart till att ha vänt på steken och återtagit ledningen. 2-3 var ställningen. Då kändes detta inte alls rimligt och FAS skapat nog med lägen för att ha gjort både ett, två och tre mål. Men dom hade en målvakt som spelade upp sig allt eftersom och snart framstod som rena väggen.

Det dröjde men snart skulle Tommy med sitt tredje mål för kvällen återigen visa vägen. Utjämnat och bortsett från perioden innan detta mål hade FAS genomfört en riktigt bra match, såväl offensivt som defensivt.

När snart Micke från nära håll kan ge FAS ledningen kändes det ändå ganska rättvist. När sedan samma Micke får tid att sikta in bössan från distans med några minuter kvar av matchen, då sprang FAS ifrån till 5-3 och det är så matchen slutar.