3 - 4

3 maj 2018

Matchrapport

Seriepremiären uteblev, istället träningsmatch mot Rosa Pantern, ett gäng från Tyresökorpens division 2.

FAS började bra, för att inte säga disciplinerat. Det såg riktigt lugnt ut och efter halva halvleken kommer bollen från Vlatko in till Simon som tar FAS till en 1-0 ledning. Firma Vlatko till Simon skulle visa sig bli en vägvinnande kombination.

FAS fortsätter spela lugnt och behärskat och 2-0 kommer med fem minuter kvar av andra. Micke slår in på bortre där James får sträcka ut och kan peta in bollen.

Sedan kommer från ingenting en reducering från Rosa Pantern och det är efter dålig kommunikation i FAS försvar. En hög boll som landar i närheten av FAS mål, tyst som i graven och en liten touch i sista sekund av back gör att bollen rullar retfullt sakta in bakom vikarierande Calle i FAS mål.

Kort därefter när FAS är uppe i anfall så blockas ett skott, bollen studsar ut en kontring för Rosa Pantern som sätter full fart mot FAS mål. FAS försvar hinner inte med och en ofokuserad målvakt kommer ut för sent och deras anfallare rullar enkelt in 2-2 målet precis innan halvtidsvila.

Halvlek och det som kändes så bra och nästan överlägset hade blivit en helt jämn match på resultattavlan efter att FAS tappat fokus sista delen av första halvlek.

Andra halvlek är inte gammal när Rosa Pantern kommer till avslut från FAS vänsterkant, från nära håll sliter sig deras anfallare loss och skjuter bollen upp i nättaket förbi Calle som sedan länge hade gått ner på knä. 3-2 till Pantern.

Men FAS hade inte tappat spelet, långt ifrån. Man fortsatte något förvånande ta det lugnt och rulla boll. Utdelningen kommer när firma Vlatko-Simon är farten igen. Samma visa igen, Vlatko efter riktigt fint spel av så gott som hela lag FAS. Tommy lyfter till Vlatko på vänsterkanten, Vlatko lyfter till Simon Oskar som spelar mange som i sin tur klackar till Vlatko som kan spela in till en fristående Simon och 3-3 målet var som en målning av Picasso.

När sedan James ville skjuta en stund senare så var det vid helt rätt tillfälle, deras målvakt släpper retur och vem hugger där som en kobra? Oskar som i sekvensen innan blivit fult kapad, sprätter in målet som blir matchens sista och FAS kniper vinsten. Resultatet skrivs till 4-3 vinst för FAS.