1 - 0

Coop FC

6 maj 2018

Matchrapport

Äntligen blev premiären av och äntligen lite rätsida på saker och ting. FAS kan spela försvarsspel och FAS kan inte förlora i det nya matchstället.

På andra sidan stod ett il-lila gäng något yngre lag än FAS, beredda att göra allt för att sno åt sig vinsten. Men FAS kom väl rustade, även om de sista kom sent så stod FAS där med en stabil bänk om tre spelare.

Fullt ös från start med andra ord. Chanser skapades och det åt båda håll. Full koll hade inte FAS försvar då deras spelare rann igenom på vänsterkanten. Men avslutet går i stolpen (?) och FAS har tur.

0-0 står sig länge, trots fina lägen åt båda hållen. Men målvakterna håller stånd och det är först mot slutet av första som målet kommer och det är FAS som hittar rätt. James överlistar deras målvakt från vänsterkanten. Det ser inte ut att vara matchens chans direkt, men James ser något som ingen annan ser. Deras målvakt tar ett par kliv ut och verkar förbereda sig på ett inlägg. Men den sluge James ser detta och riktar skottet mot bortre delen av målet och vipps! 1-0 till FAS med hjälp från stolpen.

1-0 står sig halvleken ut och andra blir en nagelbitare. FAS har sina lägen för att utöka, men matchen är jämn och även Coop skapar sina lägen.

Mot slutet tappar matchen fart och spelet blir sämre. Dock med cirka minuten kvar av matchen kommer chansen med stort C för Coop. En av deras spelare blir frispelad i mitten, men detta har Vlatko i FAS-målet läst sedan länge och har tagit de där viktiga stegen ut ur målet och när deras spelare ska vända upp och bara rulla in bollen så står Vlatko i vägen och gör matchens viktigaste räddning.

FAS håller undan och kan vinna sin efterlängtade premiär med stabila 1-0.