3 maj 2022

3 - 4

3 maj 2022

Matchrapport

Seriepremiären började strålande för FAS, men skulle ändå sluta i förlust när domaren vid 40 minuter blåser av matchen. Vad var det egentligen som hände?

Till en början verkar Kontra drabbade av premiärfrossa och såg riktigt stabbiga ut i backlinjen. Något som inledningsvis resulterade i att Micke redan i första spelminuten kunde skyffla in 1-0 till FAS.

När Ken sedan blir framspelad centralt och får ett helt vidöppet mål att sikta på så tar han FAS till en 2-0 ledning och där och då tänkte man att det skulle bli en lång kväll för lag Kontra.

Men så längst Kontras vänsterkant hände något i matchminut 11. Från ingenstans, en touch och ett par snabba steg och ett klass-avslut i bortre nättaket - en känsla av "vad fan hände där?!" Matchen var reducerad och killen som just reducerade matchen skulle inte ha målat klart för kvällen. Lägg #31 på minnet...

Kontras målvakt hade också fått sig en släng av premiärfeber och efter ha gett bollen till den evigt springare Oskar i FAS så kunde inte Oskar göra annat än rulla in 3-1 till FAS.

FAS hade precis spelat snott åt sig bollen och närmare bestämt Ola hade bollen strax utanför FAS straffområde. Snett bakifrån kommer en Kontra-spelare glidandes och saxar ner Ola till marken fullkomligt. Bollen var inte i närheten och alla väntade på att domaren skulle hala fram ostskivan. Men domaren fegade ur och friade till FAS stora förvåning. Ola på benen utan större smärtor, men kapningen var värd minst ett gult kort.

Halvtid och ställningen var 3-1 till FAS.

Några minuter in i andra halvlek och deras #31 gör två snabba mål vilket tar matchen till lika läge. Båda målen snarlika och avsluten otagbart i hörnen. 3-3 och FAS hade tyvärr kört fast. Glöden var det inget fel på, men spelet framförallt på offensiv planhalva körde fast ordentligt och så många heta chanser skapades tyvärr inte. Bäst i andra halvlek är Joel som gör ett par riktigt vassa räddningar efter deras 3-3 mål och ser ut att bli något av en poängräddare för FAS...

Men så var det den här #31an... En kontring där han på högerkanten den här gången springer sig mer eller mindre fri och rullar in 3-4 målet i bortre nedre och Kontra hade vänt matchen.

Det fanns fyra minuter kvar att jobba in en kvittering på för FAS. Man öste in halvkvalitativa inlägg/rensningar mot deras straffområde utan att komma till så mycket konkret tyvärr.

Närmast något är FAS när deras målvakt obegripligt sätter sig skrynkligt till genom att pront försöka ta upp bollen med händerna, trots att han är på väg ut ur straffområdet. Domaren väljer att fria och väljer således återigen det enkla alternativet.

FAS får se sig besegrade i premiären och detta av en fyramålsskytt.