Sportsällskapet

2 - 2

Fornudden Allstars

21:15  måndag

9 maj 2022

Sportsällskapet

2 - 2

Fornudden Allstars

21:15  måndag

9 maj 2022

Matchrapport

Domaren kallar till möte inför matchen. Vad hade hänt? Nya regler? Ny matchtid? Bara pratsugen? Det visade sig att han ville berätta varför vi alla var på plats. Matchen kunde efter detta 4.5 minuter långa möte äntligen blåsas igång, ett möte som slutligen skulle bli avgörande för matchen!

Inledningsvis hade FAS svårt att hitta rätt in i matchen och motståndarna ägde både intiativ och lägen inledningsvis. FAS markeringsspel var bristfälligt, något som SS utnyttjade genom att sätta 1-0.

FAS åt sig in i matchen, men dom riktigt heta chanserna uteblev.

Halvtid och säkerhetstänket skulle släppas på för att gå mer aggressivt och vinna boll högre upp i banan.

En strategi som fungerade bättre, FAS började skapa sina chanser och tog sakteliga över kommandot.

Halva andra in och Micke får ett guldläge framför mål, men deras målvakt räddar i sista sekund.

Kort därefter en frispark till FAS strax utanför straffområdet. Bänken var rörande överens om att luckan fanns nere till vänster. Frisparken slogs högt till höger… Tyvärr ett par meter skevt och högt och FAS fick fortsätta jaga.

I 33e matchminuten kommer kvitteringen och kanske var det FAS högre press som till slut satte sina spår när deras målvakt slår en dålig utspark i gapet på Ken centralt. Ken sparkar illa kvickt fram den till målmaskinen Oskar som sätter 1-1.

Tyvärr blir glädjen kortvarig då FAS relativt omgående tappar in nästa boll, trots hygglig kontroll på situationen då Niclas i FAS försvar gör ett storartat defensivt jobb och ser ut att lyckas ta död på både anfall och farten i deras avslut, men istället tar bollen en för Joel i FASmålet märklig knorr och rullar retfullt sakta in intill bortre stolpen. Även om den inte hade orkat in vilket var på håret så kom där en ytterligare skördetröska farande och SS hade återtagit ledningen.

Var matchen förlorad? Man kunde tro det när lamporna domaren låter meddela att det är 20 sekunder kvar och bollen befinner sig på FAS planhalva. 15 sekunder senare isa slocknar planens lampor och många väntar på domarens signal. Men FAS får upp bollen i banan och vaskar fram en hörna. Vid det här laget hade det gått närmare minuten efter att det skulle varit 20 sekunder kvar. Halvtaskig sikt, orange mot gult och domaren lät hörnan gå. Oskar bombar in den och träffar Ken i skallen som stenhårt styr den vidare i bortre krysset. Matchen var utjämnad och motståndet började givetvis ifrågasätta domarens något längre 20 sekunder. Men lugn lugn, domaren hade svar på tal!

"Lamporna slocknade juh, hur ska jag kunna se tiden då?"

2-2 slut, over and out! Säsongen första pinne bärgad!

STATISTIK

 
18
Ken Burman 1 1    
71
Oskar Dmitrij 1 1    
19
Sam Toranzadeh        
25
Niclas Glysing        
8
Joel Skjutar        
26
Jesper Portnoff        
82
Per Gransten        
4
Mikael Glysing        
24
Robert Strand        
5
Krister Zwahlen        
6
Calle Åkerlindh        

Händelseförlopp


4" 1-0  
33" 1-1   Dmitrij  (Burman)
34" 2-1  
40" 2-2   Burman  (Dmitrij)