21 september 2004

2 - 0

Matchrapport

FAS gjorde det som innan kändes hopplöst! Man besegrar Tyresö Enade som man tidigare haft såna problem mot i seriespelet. Fel vore väll att säga att vi vinner på skönspel, men vem har sagt att fotboll handlar om skönspel? Vinna matcher går fotboll ut på och det gjorde FAS idag efter väl genomförd taktik!

Matchen inleds med ett farligt anfall direkt efter avspark. mange passar bollen till calle som levererar direktpassning till micke som kommer i bra skottläge framför mål. Tyvärr missa micke bollen en aning och chansen rinner ut i sanden.

Sedan tog Enade över och FAS inriktade sig på försvarsspel de kommande minuterarna. Kanske fem minuter in i matchen smäller det till i Jespers högra stolpe i FAS målet och hjärtat åkte nog ner i halsgropen hos de flesta FASare. Ingen hade hängt med vad som riktigt hände, så heller inte jag som inte kan säga var skottet kom ifrån. Men observera att närmare än så här kom inte Enade ett mål denna match!

Efter halva första halvleken har FAS bollen högt upp på Enades planhalva och skapar en målchans som slutar med att FAS får frispark några meter utanför straffområdet. Calle som skapar frisparken (?) tar också frisparken själv. En tre meters lång ansatt och en vänsteryttersida senare leder FAS med 1-0. Ett mål som förmodligen kom som en chock för Enade som hade haft betydligt mer boll än FAS. Frisparken satt förövrigt ganska lågt till höger i målet.

Spelet rullar på och Enade blir allt mer frustrerade över sitt eget spel samt över FAS massiva försvarsspel. Hela FAS slet som djur i denna match skall kommas ihåg.

Endast några minuter innan halvtidsvila får mange bollen på mitten, han löper ett par steg, kollar upp efter passning. Han ser ingen så han springer vidare och märker snart att han kommer närmare och närmare målet utan att någon riktigt kommer ikapp honom, till slut rusar Enades målvakt ut ur målet och mange slår bollen förbi denna och FAS leder helt plötsligt matchen med 2-0! FAS håller resultatet halvleken ut och laget är laddat till max! Ingen såg trött ut i pausen och alla bara ville spela mera och mera och mera.

Andra halvlek drar igång och FAS spelar välan lite mer på resultat nu än innan. Enade pressade på hela halvleken efter reduceringsmål, men något mål kom aldrig, trotts en mängd chanser. Dock bestod Enades chanser mest i skott långt utanför straffområdet vilka oftast gick utanför målet och över ett högt stängsel och så småningom ut på en väg :D

Inga mål blir det i andra halvlek, däremot bjöd andra halvlek på väldigt sura miner från en del Enadesspelare då bland annat mange ur FAS fick ta mycket stryk. Men det kanske berodde på att han var svårfångad med boll och utan boll var han extremt brytsäker. Detta fick en av Enadesspelarna så ur balans så att han tog till saker som att köra upp ett knä i pungen på folk osv. Men det är inget vi i FAS surar över i efterhand, för vi har slagit det lag som vi alltid förlorat så stort mot. Vi har vunnit över det laget som vann våran division vilken vi kom endast femma i. Vi har besegrat Tyresö Enade!

Måste få passa på att ge vår målvakt en eloge för storartat målvaktsspel. Kanske inga spektakulära tvräddingar, men noll mål i baken säger än hel del, även om försvaret jobbade stenhårt. Jesper som innan matchen nog hellre hade spelat som utespelare kan nog skratta sig glad åt att han till slut ställde sig i mål!

Observera att matcherna i denna cup spelas 1 x 25 minuter!