28 september 2004

2 - 1

Playboys

Matchrapport

FAS vinner andra omgången i Exentric cup över Playboys, men det kunde lika gärna slutat helt annorlunda trotts stort spelövertag för FAS.

Matchen sparkas igång och det lag som skapar mest är FAS. Men inte direkt mängdvis med heta målchanser utan FAS hade helt enkelt mer boll. Men om vi säger att FAS inte hade så många heta målchanser skall man inte prata om Playboys som i stort sett inte hade en enda chans vad jag mins. Inget jag såg som het målchans i alla fall.

Nej det var FAS som skapade det mesta och 1-0 kom lika snopet som snyggt. FAS får frispark vid mitten av planen, Calle vill slå direkt på mål, Niclas nickar och stegar fram mot bollen och slår en riktig pastej som ser ut att skruva sig till vänster om målet, men precis när man tror skottet skall gå förbi allt och alla dyker Jacob upp och gör en märklig nick. Hur märkligt det än var så gick bollen till slut i mål, en välförtjänt ledning till FAS.

FAS håller 1-0 halvleken ut och kommer till spel i andra halvlek med ett måls ledning. Något FAS haft problem med är just att ha en ledning och kunna behålla den. Men denna match var helt annorlunda, FAS hade full kontroll på andra halvlek och fortsatte vara det lag som skapade mest. Playboys var tvungna att flytta fram vilket gjorde att mängder med chanser skapades för FAS. En av många chanser tog Phil vara på då han strumprullar in 2-0målet i mitten av andra halvlek.

Playboys framflyttning gav ingen direkt utdelning. De ända gångerna det kändes farligt var när Playboys skickade in höjdpastejer i FAS målområde, men FAS lyckades alltid reda ut saken, nästan alltid i alla fall. För med ett par minuters spel kvar av matchen gör Playboys 2-1 på en liknande nick Jacob mäktade med i första halvlek. Nu fick matchen en aning nerv och Playboys flyttade upp allt dom hade, men tiden räcker inte till och FAS vinner efter att domarn blåst av matchen.