Scouta oss FF

2 - 3

Fornudden Allstars

21:30  torsdag

9 oktober 2008

Scouta oss FF

2 - 3

Fornudden Allstars

21:30  torsdag

9 oktober 2008

Matchrapport

Herregud vilken match och som säsongen kunde ha slutat?

Dessa straffar höll på att bli FAS död igen. Inte för att våra motståndare fick någon till en början då detta ej gäller när det kommer till slutspel. Men FAS har ju en förmåga att få straffar tilldömda emot sig i slutet av matcherna. Vi kommer dit snart!

FAS började matchen dåligt, det var Scouta oss som höll i taktpinnen och hade mest möjligheter till mål. Scouta oss gör också första målet. Efter en snabb vändning och ett snabbt skott en bit utanför straffområdet seglar bollen i båge över jeppe i fasmålet och ställningen var 0-1.

FAS var inte med alls, men målet gjorde att vi var så illa tvungna att ta oss i kragen och visst blev det lite bättre, men bra, nja...

Matchen jämnades ut, Scouta oss spela på långbollar vilket fas hade stora problem med. Försök då hitta en förklaring till varför fas stressar fram långbollar när det är just dessa man har problem med.

FAS försökte hålla bollen mer efter marken vilket var svårt, Scouta oss hade hög press och gav oss inte mycket tid alls i uppbyggnadsfasen. Matchen gick saktliga mot sitt slut och FAS hade fortfarande inte haft något som kunde kännas som press mot Scouta oss målet.

Men med några minuter kvar av matchen, kanske fem, då tar micke tag i bollen, i en halvkontring skickar han ut bollen till vänster från egen central position och där på vänsterflanken dyker Jacob upp som tar emot och klappar in ett lågt skott ur halvtaskig vinkel. Bollen glider in längst med första stolpen och det var kvitterat.

Matchen ser ut att gå mot sudden-straffar, då det som inte får hända händer. I ett Scouta oss-anfall uppstår en sekvens där Niclas halkar i försvaret, en Scouta oss-spelare faller över Niclas och domaren blåser. Scouta oss ställer upp för frispark ett par meter utanför straffområdet. Men domaren blir tvungen att höja rösten och säger "här är det!" och pekar mot straffpunkten.

En vild diskussion uppstår mellan domare och FAS-spelare, så gott som hela fas är framme och frågar sig undrande var straffen kommer ifrån! Domaren hävdar att spelare inte föll utan blev kapad, och detta en bit in i straffområdet, trotts att i stort sett alla på planen verkar inställa på frispark. Trots domslutet måste jag säga att domaren måste ha haft en väldigt bra dag, för inte ett kort delades ut i samband med den här sekvensen av matchen. Det var fel, men det är fas i efterhand tacksamma för.

Straff blir det till slut och jag undrar om det var fler än mig som kände någon form av dejavu. Ett antiklimax, en lång tystnad och pang, straffen var slagen! Han missar straffen, slår den tät utanför jeppes högra stolpe. Kort därefter blåser domaren för matchen och matchen skulle komma att avgöras på sudden-straffar då det står 1-1 efter full tid.

Scouta oss står som hemmalag och slår första straffen. En väldigt noga uppmätt ansats. Straffen går i mål, jeppe i fas målet går åt fel håll och den ganska dåligt placerade straffen går säkert i mål. Press på FAS första straffskytt. Bollen måste gå i mål för fortsatt överlevnad i cupen.

Jacob stegar fram, utvald redan innan Scouta oss första straff. Iskallt sätter Jacob bollen i "fel hörn" något bättre placerad än tidigare straffskytt, men inte alls bra. Men den sitter och fas jublar.

Scouta oss andra straff. Återigen en extremt noga straffskytt. Mäter upp stegen, stegar fram och slår bollen så gott som mitt i målet, dock lite till vänster vilket är hållet jeppe är på väg åt och han tar den!

Mindre press och fas nästa straffskytt bestämmer sig sent för att slå. James visar upp ett par skor som fick halva fas att rysa. Men James visar den kyla som var behövlig och sätter straffen i "fel hörn". Återigen går målvakten åt fel håll och straffen går i mål. Matchen är avgjord, fas vinner efter straffar och avancerar i cupen. Detta efter blotta förskräckelsen!

Målskyttar
-----------
Jacob Michie, Jacob Michie (straff), James Ramanius (straff)

Framspelning
---------------
Mikael Glysing

Laget
------
Mikael Glysing, Calle Johansson, Alexander Stenfeldt, Jesper Seger, Niclas Glysing, Henrik Sjökvist, James Ramanius, Jacob Michie

STATISTIK

 
9
Jacob Michie 2      
13
James Ramanius 1      
4
Mikael Glysing   1    
11
Jesper Seger        
12
Henrik Sjökvist        
8
Alexander Stenfeldt        
25
Niclas Glysing        
6
Calle Åkerlindh        

Händelseförlopp


5" 1-0  
20" 1-1   Michie  (Glysing)
25" 2-1  
25" 2-2   Michie
25" 2-3   Ramanius