Läckerbitarna

5 - 2

Fornudden Allstars

19:15  måndag

21 september 2009

Läckerbitarna

5 - 2

Fornudden Allstars

19:15  måndag

21 september 2009

Matchrapport

Vilken match och vilket motstånd. Innan matchen börjar får ju FAS en straff tack vare en divisions lägre spel under sommaren. En straff som fas förvaltar precis som man brukar, dvs inget mål. Trotts att man denna gången skickade fram den alltid så säkra James. Men även solen har sina fläckar, James slår sämsta straffen han slagit genom alla tider och matchen börjar vid ställning 0-0 som alltid annars.

Men ganska snart tar Läckerbitarna (Lb) ledningen, detta genom att först skjuta ner våran målvakt och sedan va först på returen. Dem var helt enkelt något hungrigare än oss när bollen damp ner i straffområdet och det var bara till å peta in returen. Skottet som sänkte jeppe tog rakt över snoken och jeppe blev sedan liggandes en kort stund för återhämtning. 0-1 till Lb.

Men denna första halvlek skulle bli något i jämförelse med Manchester derbyt i helgen, där Lb jämförs med United och FAS med City. Här tänker jag på hur målen kommer till och inget annat. För Lb hinner knappt fira sitt mål innan fas sätter 1-1 och det är snyggt. På en spelvändning får Tommy bollen i straffområdet, chippar den kyligt till Danne som tar ner och placerar bollen kyligt rullandes förbi en chanslös målvakt.

Det är sjukt hur fas tog vara på chanserna i första och spelade rikitgt diciplinerat försvar, detta i takt med att motståndarna inte alls hade samma skärpa i avsluten gjorde att FAS var bra med i matchen.

Lb tar dock återigen ledningen efter en stund, en spelare får avancera lite väll långt utan att något ur fas sätter stopp, en bit utanför straffområdet får han ostört sikta in sig och skjuter ett hårt skott förbi jeppe. 1-2 till Lb.

Men återigen plockar fas fram en chans ur ingenting. Och återigen är det snyggt, MYCKET snyggt. Tror jag vill gå så långt att säga att det är top 3 snyggaste fasmålet genom tiderna. En bit in på fas planhala börjar det med att jag bryter en passning, får med mig bollen och startar en spelväning. Med mig har jag Danne till höger och till vänster Martin, bollen spelas ut mot Danne som håller bollen i spel, kommer ner mot hörnflaggan och får in ett inlägg mot bortre stolpen, inlägget seglar precis över deras anfallare där Martin kommer och möter med skallen och nickar in otagbara 2-2 -kvitteringen.

Detta resultat står sig halvleken ut. Andra halvlek drar igång och snart börjar orken tryta för fas som kom något sargat till match med endast en avbytare. Snart sätter våra motståndare 2-3målet vilket återigen är ett skott en bit utifrån där ingen fasare kommer loss för att täcka och denna gången smiter bollen stenhårt in via stolroten.

Något av en lättnad för våra motståndare som såg märkbart lättade ut. Men fas vek inte ner sig och fick fast bollen i anfall vid ett par situationer där det borde resulterat i något, men tyvärr var det dåligt med rena avlust och bollen ville inte leta sig in i mål. Istället kan våra motståndare vända spelet när fas snart tappar boll på mitten och dem kommer i en två mot en situation där det uppstår lite komunikationproblem. Något som till slut gör att fas återigen får plocka ut bollen ur eget mål och ställningen var nu 2-4. Hur gick då detta baklägensmål till? Eftersom jag var inblandad kag jag beskriva i detalj. Hoppa över nästa tycken om ni ej vill veta hur det gick till!

Jag är till en början ensam i försvaret, jag bestämmer mig för att täcka passningen då jag bakom mig hör "GÅ PÅ! GÅ PÅ!" Där kommer Vlatko störtandes och jag tror han menade "gå på!" men jag vet inte vad jag lyssnade med, för en sak är säker, jag gick inte på! Jag markerade till slut samma gubbe som Vlatko vilket resulterade i att deras bollförande tog sig in i straffområdet och skottlobbade till slut in bollen snyggt bakom jeppe som återigen fick ses som överlämnad och chanslös.

Det är nu inte mycket kvar av matchen och jag med fler i fas flämtar efter luften, Lb får mer och mer kraft tack vare alla målen och deras sista mål går av rena farten, vi trodde vi hade brutit, Vlatko trodde han fått bort bollen, men bollen var kvar i deras ägo, bollen var kvar hos deras spelare i vårat straffområdet som snubbelfintade, väldigt snyggt faktiskt, förbi jeppe slutligen och rullar in 2-5 målet.

Dessa siffror är slutresultat och fas gjorde en mer än godkänd första halvlek och hade gjort det samma i andra om orken funnits och med lite flyt och samma skärpa i deffensiven som i första. Tyvärr rinner det iväg mot slutet, men sammafattningsvis ändå godkänd match mot vad vi måste säga är Tyresö-korpens bästa lag. Dem vann ju ändå division 1.

Målskyttar
------------
Daniel Pettersson, Martin Ljunggren

Framspelningar
-----------------
Tommy Steby, Daniel Pettersson

STATISTIK

 
Daniel Pettersson 1 1    
14
Martin Glantz 1      
10
Tommy Steby   1    
11
Jesper Seger        
13
James Ramanius        
25
Niclas Glysing        
6
Calle Åkerlindh        
3
Vlatko Gujic        

Händelseförlopp


6" 1-0  
8" 1-1   Pettersson  (Steby)
13" 2-1  
15" 2-2   Glantz  (Pettersson)
23" 3-2  
28" 4-2  
35" 5-2