19:55  måndag

20 september 2010

3 - 1

Matchrapport

Fas ställdes i första rundan mot ett vad vi tror kan ha varit förstaårscupspelare. För sällan har vi såkdat så många förvånade blickar när dem innan match får redan på att dem ska slå en straff tack vare läger division än FAS.

Till slut går dem med på att slå straffen och tur var väll det då det var ända målet dem fick in på Fas en dag som denna.

Matchen drar igång och det står alltså från start 0-1 till Absolut stolpe ut. (Asu) Och eftersom det är cup är matchtiden inte vad den brukar vara, dvs 2 x 20 minuter, utan 1 x 30 minuter vilket skulle innebära att om något inte stämmer i laget skulle det inte finnas utrymmen för snack i någon paus. Utan här det var 30 minuter stenhårt, må bästa lag vinna.

Inledningsvis är det Asu som har mest boll, spelar helt utan respekt och vaskar fram ett par skottlägen. Men ur allt för dåliga lägen dessvärre. Allt eftersom blir Fas varma i kläderna och tar sakta men säkert över matchen.

Efter cirka 12 minuters spel kommer en rättvis kvittering efter att Fas har skapat en handfull vassa lägen, många av dem på snabba omställningar och det var även så Fas kvittering gick till. Tommy driver upp boll längst vänsterkanten slår in den på henke som tar med sig bollen i steget, drar en back och behåller farten vilket gör att han dirver ut på vänsterflanken. Deras målvakt blir överspelad och henke klämmer in bollen kyligt ängst med vänster stolpe och det var kvitterat.

En stund senare var det återigen dags efter att Fas fortsatt varit det lag som skapat mest och bäst lägen. Men detta 2-1 mål kom ur något som såg ut att rinna ut i sanden ett par gånger, för först kommer en hög pastej som henke långt ut på vänster lyckas nick-skarva in till James på högern som till slut får kontroll på bollen, men då har han drivit ut långt på högerkanten. Inget hindrar honom dock från att slunga på ett skott mot mål ur rätt dålig vinkel, ett skott som går centralt, styrs delvis på deras back och in otagbart i mål. Fas hade vänt matchen och det hade nu kanske spelats 20 minuter.

Efter detta mål gör Asu någon form av försök att rädda matchen som håller på att gå dem förlorad, men deras spel blir dessvärre inte alls till det bättre. Deras spel upplevs allt mer stressat och mängder med passningar i uppbyggnadsfas går fel vilket gör att Fas borde kontrat in och stängt matchen med ett 3-1 mål mycket tidigare.

Till slut kan Fas sätta trean och det på hörna som skapat vid en snabb omställning. En hörna som Martin går ut för att ta, slår en enkel passning in till calle som står snett utanför straffområdet. Calle tar emot, lägger bollen till rätta och slungar ett lågt hårt skott, något till vänster om målvakten och matchen var mer eller mindre avgjord. Det återstod endast ett par minuter av matchen efter detta och mer hände inte.

Fas vinner rättvist med 3-1 mot ett bollsklickligt Absolut stolpe ut som mot slutet såg ut att ha allt för stor respek mot oss. Deras spel låste sig och detta tog Fas till vara på genom att vinna fösta gruppspelsmatchen.