21 september 2010

4 - 4

Ribba Ut

Matchrapport

Den efterlängtade matchrapporten på allmän begäran. Cupdag 2 och match två såklart. Mot Ribba ut som hade mycket att bevisa sedan dem under gårdagens inledande match förlorade med hela 0-15.

Men det Ribba ut Fas fick tampas emot kan inte ha varit samma lag som matchen innan, för det bjöds på en hejdundrade fin fotboll åt båda hållen. Inom tio minuter av matchen hade det redan blivit fyra mål!

Först och främst! Straff till Ribba ut som spelar i lägre division. En lika säker som stenhård straff och 0-1 till Ribban som inte gav Vlatko i Fasmålet en chans.

Domaren drar igång matchen och ställningen är 0-1, men inte mer än några sparkar av matchen, för om jag inte missminner mig är det matchens första anfall som gör att matchen jämnas ut till 1-1. Då förstår ni att det är Fas som gjort mål och det är en delikatess signerad Adam! Ett snabbt anfall där Adam får bollen längst med vänsterkanten, slår en yttersida genom hela deras försvar till Tommy E som möter upp på högerkanten och klipper in kvitteringen. Smörpassning och matchen var kvitterad!

Men glädjen kunde varit mer långvarig om det inte vore för att Ribba ut mycket snyggt tar ledningen ett par minuter senare, en Ribba får bollen på våran högerkant, får ett litet försprång och avslossar från hygglig vinkel ett skott i steget som sitter riktigt välplacerat i bortre burgaveln och Ribba tar ledningen med 1-2.

Matchen är jämn måste sägas, en klart även rolig match, men inte så rolig i matchminut 8 då Fas drar på sig straff. Det är calle som kommer på efterkälken och bryskt kapar deras bollförande spelare någonstans i närhetena av straffområdet, i straffområdet enligt flera vittnen och dommaren pekar på straffpunkten.

Denna gång en välplacerad straff till vänster om Vlatko och det hade inte ens gått tio minuter av matchen och det stod nu 1-3 till Ribba ut.

Fas skapar ett par fina lägen, men det är inte på något av dessa fina lägen man spelat sig till som det blir mål, utan reduceringen kommer i form av Mico som tar skott rätt långt utanför straffområdet, bollen ändrar riktning både en och två gånger på försvare ur deras lag innan den snyggt skruvar sig in helt otagbart förbi en ganska chockad Ribba till målvakt. Fas hade fått in 2an och jakten på en kvittering hade börjat.

Den kom! Kanske inte omgående, men så snart Tommy slagit ett inlägg från vänsterkanten på Mico i boxen. Mico får huvudet på bollen och dem brukar kalla det för nick, men bollen hade knapp styrfart och såg inte ut att gå på mål, eller i alla fall tyckte nog inte deras målvakt det som såg ut att ha kontroll på läget. Men nicken smiter in mellan närmsta stolpen och deras målvakt som står för vad som måste vara dagens tavla, bortsett från den kapning som gav Ribba straff som ledde fram till 1-3 målet.

Nu hade Fas kvitterat och mål två för matchen hade Mico gjort. Vilken kille!

I läge 3-3 och tiotalet minuter kvar tror jag Ribba ut nu insåg att en vinst skulle ge dem bättre odds att nå avancemang ur gruppen, för dem höjde press och flyttade fram mer folk. Detta innebar mer att hålla koll på i deffensiven som nu gick bättre och bättre för Fas, vilket i sin tur ledde till flera vassa omställningslägen och kontringar där Fas borde gjort mål. För det var riktigt heta målchanser som skapades. Nu ska sägas att förutom tavlan på våran kvittering gjorde deras målvakt en riktigt strålande match vilket räddade Ribban för en stund.

Men Fas skulle komma att ta ledningen och det efter att bollen på hörna stuttsat ut till calle som klipper till direkt, ett lågt direktskott som blev hårt och svårt att göra något åt. Fas tar ledningen med endast några minuter kvar av matchen.

Ribba ut flyttar fram än mer folk och Fas får någon jättechans att punktera matchen med en femma på omställningsläge. Men så blir inte fallet, utan dem naglar sig fast i fas strafområde sekvensen efer och får iväg ett avslut som Vlatko med nöd och näppe gör en finfin räddning på, dessvärre blir det retur och på den returen var Ribba ut först på och kunde lätt peta in 4-4 målet medans Vlatko efter räddningen låg och sprattlade som en död fisk i ett försök att återigen rädda bollen från att nå nätmaskorna. Men bollen smiter in och förargligt var väll det då domaren så snart avspark skett, blåser av matchen och den slutar 4-4.