Läckerbitarna

1 - 0

Fornudden Allstars

21:35  måndag

27 september 2010

Läckerbitarna

1 - 0

Fornudden Allstars

21:35  måndag

27 september 2010

Matchrapport

Fas mot Läckerbitarna, tredje gången denna säsong. Om man ser tillbaks på tidigare resultat lagen i mellan så stod Läckerbitarna som klar favorit inför matchen.

Men om jag säger att matchen slutar 1-0 till Läckerbitarna? Vad säger du då?

Fas är med bra från början och jobbar för varandra i deffensiven, och när man väl får tag på bollen vårdar man den inom laget och skapar flera riktigt vassa målchanser.

Bland annat blir James frispelad framför mål redan efter några minuters spel, han drar direkt på passningen och får iväg ett bra avslut, dock gör deras målvakt en jätteräddning och håller nollan vid liv.

Fas fortsätter spela diciplinerat i försvaret och släpper inte till mycket alls bakåt. Något som är tvunget till när man möter Läckerbitarna vilket är ett lag som så fort en halvchans dyker upp, tar till vara på den och så har man helt plötsligt ett par mål i häcken.

Men idag var det något som var annorlunda, för matchen är jämn, riktigt jämn spelmessigt, men jag undrar om det inte är Fas som skapar flest riktigt heta målchanser? Var det något som Fas deffinitivt hade fler av, så var det i alla fall träffar i virket.

Men nog om detta, när vi nått halva matchen cirkus, då tappar Fas boll på mitten i början till ett anfall, tror detta kan ha varit första rediga missen för matchen från Fas och vilket ödesdigert misstag sen. Läckerbitarna ser chansen, en av deras spelare tar bollen och driver framåt straffområdet. När han kommer till en bit utanför straffområdet rakt framför mål placerar han kyligt in bollen till vänster om Vlatko i Fasmålet och Läckerbitarna tar ledningen med 1-0.

Efter detta mål blir dessvärre inte Fas spel till det bättre, omedvetet börjar allt fler uppspel gå via molntäcket och ej längst marken som till dess varit så framgångsrikt. Mot slutet börjar Fas passa bollen längst marken igen och ett par minuter från slutet är det återigen stolpen som står i vägen för Faskvittering och stolpen i samarbete med deras målvakt var nog dagens kombination. Han tog allt, det han inte tog fick han hjälp av stolparna med.

Fas når aldrig någon kvittering, matchen slutar 1-0 till Läckerbitarna. Ett kryss hade varit långt ifrån orättvist och ingen hade nog tyckt det varit helt fel med en vinst till Fas. för en gångs skull. Fas var värda minst ett mål i den här matchen.

Men det krävs mål för vinst, gör man inga mål kan man inte vinnna några matcher, och såldedes inga cuper. Fas ute ur höstcupen och slutar på en 5-8 placering.

STATISTIK

 
18
Mico Gujic        
13
James Ramanius        
4
Mikael Glysing        
10
Tommy Steby        
12
Henrik Sjökvist        
7
Magnus Ljunggren     1  
3
Vlatko Gujic        
2
Adam Jaensson        
25
Niclas Glysing        
6
Calle Åkerlindh        

Händelseförlopp


16" 1-0  
24"     Ljunggren
24"