23 oktober 2010

Polonia

2 - 1

Matchrapport

Första matchen i cupen som var försenad 1 timme och 20 minuter. De första matcherna av cupen fick spelas i snödrivor, då planen var mediåkert plogad.

Planen var i stort sett ospelbar till den här matchen, men spelas skulle det och det var inget skönlir, för det gick inte.

Istället var det in och kötta och det var precis det Fas inte gjorde. Man stod och sov när dem ganska snart tog tidig ledning genom räknefel i Fasförsvaret och 1-0 till Polonia, ett lag som spelade fysisik fotboll vilket var vägvinnande med spelunderlag som detta.

En stund senare får dock Fas in kvitteringen då Adam får boll till höger i straffområdet, Adam som till denna cup fick plats i anfallet. Adam får bollen med väldigt dålig vinkel att jobba med, men på något sätt får han in en markare under målvakten, deras målvakt som här inte gör dagens bästa ingripnade vill jag säga. Utan att förringa Adams prestation allt för mycket! Galet viktigt mål som tog Fas in i matchen, eller?

Resultatmessigt var man med, men flera spelare ur Fas hade forfarande otroligt svårt att ta sig in i matchen och andra hade otroligt svårt med underlaget, Tommy försöke med klassikern Cruyf-finten, men när bollen ändrade riktning på snökockerna som låg på planen, gick finten ut i tomma intet och motståndarna kunde enkelt ta hand om boll.

Det svårspelade underlaget skulle bli allt mer tydligt när Polonia i 15e minuten tar ledningen på en riktigt blunderbjudning signerad calle. Det kommer en långpastej från deras lag som calle plockar ner och spelar hemmåt, dock har målvakt Svensson gått ut ur kassen för att ta ner samma boll och hemmåtpassningen blir ett perfekt upplägg för deras anfallare som lätt kan peta in returen, samtidigt som Svensson fortfanrade letar efter greppet att kunde vända tillbaks och rädda.

1-2 och det ger oss slutresultatet för matchen. Polonia var taggat, Fas var märktbart tagna på sängen.